13/12/23

Опытный ударный вертолёт SM232 (Украина. 2014 год).

Спеціалізоване науково-виробниче інноваційне підприємство "Юміко аероспейс", яке займається розробкою і виробництвом БПЛА та авіаційної техніки, розробило ударну версію радянського гелікоптера Мi-2. Вже зараз на базі підприємства почалася збірка першого прототипу легкого ударного вертольота під позначенням SM232 ...
Конструктори "Юміко аероспейс" внесли в фюзеляж вертольота ряд змін, які дозволять збільшити можливості в рази. На вертольоті SM232 буде застосована новітня система бронювання та життєзабезпечення. Проект SM232 має бронювання із застосуванням сучасних легких композитних матеріалів, інтегрованих в несучу конструкцію фюзеляжу і крил. Основні вузли та системи управління польотом дубльовані. На вихлопних патрубках двигунів встановлені рассєївателі тепла виконують функцію розсіювача тепла і турбонагнетателя, що не мають аналогів у світі. 
 
На вертольоті буде встановлена гіростабілізованого оптико-електронна система розроблена компанією "Юміко КІМ КОМПАНІ". Система включає в себе оптичну камеру, тепловізор, лазерний далекомір, лазерний цілевказівник (маркер). Льотне обладнання на вертольоті складається з сучасного навігаційного обладнання, що включає GPS, GLONASS модулі та систему зв’язку. Застосована технологія «скляна кабіна». У носовій частині вертольота встановлений метеолокатор, що дозволяє здійснювати польоти в складних метеоумовах. 
 
Система озброєнь вертоліт буде включати вбудовану гармату ГШ-30. На крилах 4 точки з можливістю підвіски: Штурм-В, Атака-М, Гермес-А, С-5, С-8, С13, С-24, Р-60М, Р-63В, «Голка-В», бомби від 50 до 200 кг. 
 
Фюзеляж SM232 має полумонококовой суцільнометалеву конструкцію, особливістю якої є поєднана вертолітно / самолетная аеродинамічна схема.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий