28/05/24

Проекты БМП "Кевлар" / "Кевлар-Е" на базе МТЛБ / 2С1 "Гвоздика" (Украина. 2017 - 2018 год).

1) Війна на сході дала поштовх у розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу, а особливо швидко це зробили приватні. Однією з таких компаній є приватна корпорація «Укріннмаш» (не путати з державною фірмою «Укрінмаш»). Приватна корпорація «Укріннмаш» об’єднує ряд машинобудівних підприємств Харківщини та України, що спеціалізуються в основному на випуску деталей для сільськогосподарської, комунальної та військової техніки. На виставці «Зброя та безпека-2017» вона представила власний проект гусеничної БМП «Кевлар» ...
Конструкція :

Судячи з ескізу, БМП «Кевлар» буде створена на базі МТ-ЛБ (про наміри відновлення виробництва якого було заявлено ще в 2015 році)** Корпус нової БМП буде значно вищим за МТ-ЛБ, що покращить її ергономіку. БМП «Кевлар» буде пристосована для перевезення 10 військовослужбовців (3+7), та матиме вагу близько 16 тон, що є достатньо високим показником, і дає широкі авіатранспортабельні можливості.
Захист :

На нову БМП пропонується встановлення елементів динамічного захисту «Ракетка». Це полегшена версія динамічного захисту «Ніж», що розроблена спеціально для легкої бронетехніки. Також посилення захисту БМП передбачається встановленням комплексу активного захисту «Шершень» («Заслон-Л»). Варіант КАЗ «Шершень» являється варіантом КАЗ «Заслон» для легкої бронетехніки. Розробники заявляють, що нова БМП буде мати рівень захисту 2 *(Snanag 4569).
Озброєння :

Озброєння представлене типовими для української легкої бронетехніки бойовими модулями «Штурм» або «Парус». Які використовуються на БТР-4, модернізованих БМП та МТ-ЛБ.
Рухливість : 

За проектом розробників, на БМП «Кевлар» буде встановлено західний двигун Deutz або Cummins. Що забезпечить швидкість 70 км/год по шосе, та до 5 км/год на воді. БМП буде плаваючою.

https://mil.in.ua/ 24.11.2017.

2) Jane’s 360 опублікував зображення нової бойової машини піхоти від компанії Укріннмаш на базі шасі від 2С1 – “Кевлар-Е”. Таку інформацію повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на Jane’s 360. На цій БМП замість 122-мм гармати зроблена надбудова для збільшення висоти десантного відділення та встановлений бойовий модуль “Штурм” з 30-мм автоматичною гарматою.
Екіпаж бойової машини — 3 особи:

— командир машини
— навідник
— механік-водій

Також ця БМП може брати до 6 осіб десанту.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про інший проект цієї компанії під назвою “Кевлар”, що був продемонстрований під час минулорічної виставки “Зброя та безпека 2017”, на якому планувалось встановлювати силові установки Cummins. Тому очікується, що на бойову машину “Кевлар-Е” також планується встановити цей двигун. Що забезпечить швидкість 70 км/год по шосе.
 
http://opk.com.ua/ 02.05.2018.
 
3) Частная компания "УкрИННмаш" (Харьков) разработала боевую машину пехоты "Кевлар-Е" на базе шасси от 2С1 «Гвоздика». Об этом сообщил Janes. У БМП вместо 122-мм пушки сделана надстройка для увеличения высоты десантного отделения и установлен боевой модуль "Штурм" с 30-мм автоматической пушкой. 
 
Экипаж боевой машины - 3 человека, десант - шесть человек. Ожидается, что на БМП установят двигатель Cummins, Western Caterpillar или Deutz мощностью около 420 л.с. (штатный двигатель имеет мощность 300 л.с.). Скорость БМП будет достигать 70 км / ч по шоссе. Машина может плыть со скоростью 5 км/ч. Частная корпорация "УкрИННмаш" объединяет ряд машиностроительных предприятий Харьковской области. Специализируется на выпуске деталей для сельскохозяйственной, коммунальной и военной техники.
 

2 комментария:

  1. Анонимный01:32

    При наличии отсутствия ненужных "Гвоздик" проект перестал быть актуальным. Вообще странный выбор платформы, которая была создана под отдачу мощного орудия в первую очередь, с тонкой бронёй и никакой маневренностью. Как из самосвала делать автобус.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я думаю это было из серии "не от хорошей жизни".

      Удалить